Премиерът, спортният и финансовият министър се съгласиха с тезата на привържениците, че начинът, по който големите футболни клубове в България се управляват, е дълбоко порочен, обобщи срещата днес председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян.

По думите му този модел "на бащицата" ги поставя в една политическа и икономическа зависимост, тъй като големите футболни клубове, които изискват доста средства, за да се управляват, могат да бъдат поети от хора, които имат крупен бизнес.

Степан Хиндлиян: В момента "Левски" е собственост на най-богатия бизнесмен, но това не означава, че само година по-късно той отново хипотетично е изправен пред ситуацията, в която може да се окаже без финансиране, да останат едни задължения и ние да се чудим какво да правим.

С Васил Божков не са се виждали след сряда и след днешната среща с премиера.

"Позицията на Националния клуб на привържениците на "Левски" беше изразена многократно и тя е, че ние можем да подкрепяме единствено и само "Левски", няма как да излезем и подкрепяме друг тип интереси", заяви Степан Хиндлиян.

Ако Божков наистина иска да подкрепя "Левски", може да намери и други варианти за финансирането на клуба извън Националната лотария, подчерта председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски".

Вижте целия разговор във видеото.

Божков ще се оттегли от "Левски" при отнемане на лиценза на частните лотарии

Божков ще се оттегли от "Левски" при отнемане на лиценза на частните лотарии

Васил Божков ще се оттегли от финансирането на Левски, ако се приемат поправките в Закона за хазарта, които национализират частните лотарии. На среща...