НОВИНИ

"Стига вече", каза Бъчварова на коментарите, свързани с работата на МВР

На брифинг в министерския съвет вътрешният министър категорично заяви,че единственият човек, който управлява министерството е тя, а премиерът Борисов бил само най-ценният й съветник и консултант. Всички останали твърдения, вътрешният министър определи като опити за дестабилизация на МВР и на правителството.

Ирина Цонева
от Ирина Цонева
18:33, 13.01.2016
Чете се за: 01:05 мин.
У нас

Стига вече - тези думи министър Бъчварова повтори няколко пъти днес, обръщайки се задочно към авторите на многобройните критики към нея и ведомството й от последните дни, идващи по думите й както от политици, така и от средите на самото вътрешно министерство, а също от бизнеса и медиите. Нарече ги непрофесионални и преднамерени, без каквито и да било познания за естеството на работата в МВР.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи: Затова всеки един по-нататъшен опит по този начин да се критикува МВР - с обиди, нелепи твърдения, невярна информация - типично ченгеджийски номера, ще тълкувам като посегателство срещу обществената и националната сигурност.

На нападките, че икономически и медийни кръгове владеят МВР, министър Бъчварова отговори,че именно тези кръгове са най-големите критици на ведомството.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи: Докато аз съм министър, няма да позволя друг освен професионалното ръководство на МВР да взима решение.

Декларацията на КРИБ Бъчварова нарече нелепа първо, защото в нея ясно личал личният мотив в изведените позиции, и второ, защото бизнесмените не били специално привилегирована група за МВР.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи: МВР има отговорност към всички български граждани и ако аз трябва да определя кои са приоритетните групи, няма да са тези, които почиват по 15-20 дни извън България.

Убийствата от последните дни министърът определи като изключително неприятни и доста тревожни.

Румяна Бъчварова - вицепремиер и министър на вътрешните работи: Но да се генерализира този проблем по истеричен начин, означава преднамерена кампания към МВР и съвсем реални пречки пред работата на служителите на МВР.

Бъчварова обяви, че до няколко дни ще бъде представена концепцията за реформа в МВР, която ще бъде основа за преговори със синдикатите. Тя изрази учудването си от намерението им отново да протестират преди тези преговори да са се състояли и заяви,че ще се съобрази с всяка конструктивна позиция.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Разкрита е престъпна група за финансови измами за стотици хиляди левове
Разкрита е престъпна група за финансови измами за стотици хиляди левове
Спор за място за паркиране завърши с кървав инцидент в Благоевград
Спор за място за паркиране завърши с кървав инцидент в Благоевград