Частично разрушени пътища, отнесени покриви, паднали дървета. Това е равносметката за Община Две могили след бурята вчера, придружена и от силен дъжд и градушка. Според месните жители водата е била много, но проблемите може да са дошли от непочистените дерета.

Две Могили Бъзовец, Две Могили Баниска, Две Могили Каран Върбовка, Две Могили

В село Бъзовец една от къщите е с наводнено мазе, а пороят е отнесъл асфалта на една от второстепенните улици и го е завлякъл на съседната.

В село Баниска силният вятър е отнесъл ламаринения покрив на кооперацията, разрушил е сградата на стадиона. В Каран Върбовка екипите на Общината до късно са отстранявали паднали дървета.

Част от пораженията снощи вече са отстранени, но тинята по пътя, който свързва област Русе с Попово и Търговище все още не е почистен. Според хората в района от години е трябвало да се вземат мерки.

Кметът на Две могили Божидар Борисов каза, че деретата трябва да се почистват съвместно от общините и държавата, защото малките общини нямат пари сами да се справят. Още утре ще бъде сформирана комисия, която да оцени щетите ,нанесени от бурята и пороя и общината ще кандидатства за средства пред Комисията по бедствия и аварии.