НОВИНИ

Стивън Хокинг: Черните дупки може да са портал към друга вселена

Черните дупки от дълго време са считани за „вечни затвори“ за всичко, което бъде всмукано в дълбините им. Но според Стивън Хокинг, може да има изход, пише "Фокус".

Стивън Хокинг: Черните дупки може да са портал към друга вселена
bnt avatar logo
от БНТ
21:36, 20.04.2016
Чете се за: 00:28 мин.
Още

Световно известният теоретичен физик обясни тези понятия при откриването на инициативата „Черна дупка“ в Харвард в понеделник, стартираща програма, която ще се фокусира конкретно върху тяхното изследване, разказва Daily Mail.

По време на лекцията Хокинг говори пред тълпа от над 1000 души. Той е директор на изследванията в Центъра за теоретична космология към университета в Кеймбридж в Англия, а през последните няколко години разкри своите теории за „загубената“ информация, която бива засмукана в черни дупки.

Хокинг предполага, че тази информация може да се съхранява в алтернативни вселени и може и да не е загубена завинаги, както традиционно се смята.

Чрез инициативата „Черна дупка“, експертите от Харвард ще обединят силите си, за да „се култивира нов вид култура на хората, интересуващи се от черни дупки“, каза председателят на Департамента по астрономия Ави Льоб в Харвард.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕК повдигна антитръстови обвинения срещу Google
ЕК повдигна антитръстови обвинения срещу Google
В Денят започва: злоупотребявано ли е с пари за лечение на деца в чужбина?
В "Денят започва": злоупотребявано ли е с пари за лечение на деца в чужбина?