Холивудската звезда Стивън Сегал от днес вече е сръбски гражданин. Американският актьор и музикант е изявил желание да "рекламира Сърбия" по света.Особен интерес предизвиква информацията, че екшън героят възнамерява да открие в Сърбия школа за айкидо.

Стивън Сегал е вече гражданин на Сърбия, с указ, подписан от премиера Александър Вучич след посещението му в началото на декември. Тогава Сегал пристигна в Белград със съпругата, сина и тъщата си, срещна се с премиера и президента Томислав Николич, договори новогодишно участие на своя блус бенд, а после посрещна Новата година заедно с Лепа Брена. Още през ноември героят от екшъни посети сръбската столица като посланик на хуманитарна фондация.

В приют за деца звездата с черен колан седми дан по айкидо обеща да открие в Сърбия школа, в която да се обучават командосите от спецчастите. Той пожела да съдейства и за привличане на инвестиции в сръбското кино.

Американецът смята, че към Сърбия има несправедливо отношение, заради събитията от края на миналия век. Западната преса отбелязва, че Сърбия има традиционни връзки с Русия, а Стивън Сегал е сред западните знаменитости, които хвалят руския президент Путин.

Той е известен и като писател, продуцент, китарист и заместник-шериф, занимава се с екология и е активист за правата на животните.