Силна миризма на газ в района на театър "София" вдигна на крак столичната полиция. Оказа се, че причината е стъклена бутилка с препарат, чиято миризма прилича на пропан бутан, а не е теч на газ, както първоначално беше обявено. Аварийното звено на общината също се включи в обезопасяването на района.

Източникът на миризмата се оказва, че е стъклена бутилка с препарат, чиято миризма прилича на тази на пропан бутан. Предполага се, че част от препарата е изхвърлен в шахта, а останалата заедно с бутилката е изхвърлена в контейнер да разделно събиране на отпадъци. От общината увериха, че не става дума за изтичане на газ, защото този район не е газифициран. Въпреки това хората, живеещи в района, не бяха допускани часове наред до домовете си заради мерки за сигурност.

Красимир Димитров, дирекция "Аварийна помощ и превенция": Има сигнал за пропан бутан и миризма, която е остра, задушлива, която е около шахтите, около контейнер за разделно събиране.
Бонка Василева, и.д. кмет на район Оборище: Изхвърлен е боклук, отпадък, който е съответно препарат, който дава миризмата на газта. Излята е най-вероятно една част от съдържанието в канализацията, така че ще има може би във времето, малко по-продължително във време, тази натрапчива миризма на изтичане на газ.
Красимир Димитров, дирекция "Аварийна помощ и превенция": В момента предприемаме мерки да съберем количеството стъклени бутилки в контейнера, ще бъде извозен на место извън населеното място на София
Бонка Василева, и.д. кмет на район Оборище: Няма опасност - което е най-важно да съобщим за гражданите и живущите около проблемната зона - няма опасност за тяхното здраве.

На място все още има ограничителни ленти, но служители на общината и пожарната успокояват, че няма опасност за хората, които живеят в района. Те ще бъдат допуснати до домовете си веднага след премахването на контейнера. Въпреки това миризмата ще продължи да бъде усещана още няколко дни.

Изтичане на газ при театър "София", евакуират хора

Изтичане на газ при театър "София", евакуират хора

Има изтичане на газ в района на театър "София". От шахта в района се е носела силна миризма на газ. Това наложило намесата на полицията и екипи на Сто...