НОВИНИ

Столичаните без ток имат време само до сряда да подадат жалби до ЧЕЗ

Жителите на столичния квартал "Люлин", които останаха без ток за близо денонощие, могат да претендират за обезщетение в рамките на три дни от аварията, до сряда. Това напомни омбудсманът Мая Манолова. Тя определи текстовете в общите условия на договора между абонатите и електроразпределителните дружества като фрапантни заради правото на потребителите да искат обезщетение, ако са били на тъмно за повече от 24 часа, но по вина на доставчика.

Айше Сали
от Айше Сали
13:37, 21.12.2015
Чете се за: 00:25 мин.
У нас
столичаните без ток имат време сряда подадат жалби чез

Затова обмудсманът ще изпрати препоръка с искане за промяна на условието до Комисията за енергийно и водно регулиране, Комисията за защита на потребителите и ЧЕЗ. Манолова отчете работата си през първите два месеца от мандата й като обществен защитник. През следващата година тя обеща да се заеме с колекторските фирми, с които си служат монополистите. Днес омбудсманът внася и първата си жалба до Конституционния съд. Тя е заради промяната в Закона за акцизите и данъчните складове, свързана с правилата за варене на ракия от малките производители.

Мая Манолова, омбудсман: "В случая се налагат ограничения върху малките субекти, без по никакъв да се пипат по-големите. Не е ясно защо се забранява дейността на малките обекти от 1 януари до 30 юни, а на практика за същия период се оставя преработването на спиртни напитки в по-големи обекти."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Гръцкият премиер иска МВФ да остане извън третия спасителен пакет за Гърция
Гръцкият премиер иска МВФ да остане извън третия спасителен пакет за Гърция
Защо се возим без колани в междуградския транспорт?
Защо се возим без колани в междуградския транспорт?