От началото на ноември столичен ресторант предлага безплатна вечеря за бедни и бездомни. Всеки ден менюто за тях е различно, като се приготвя предимно с дарения. Броят на потърсилите топла храна всеки ден е различен, най-много са били 110 души.

Те са там. На улицата. Без дом, но с надежда. Виждаме ги често. Но по-често отвръщаме поглед встрани. Един човек обаче не го прави. Среща се с тях очи в очи. Всеки път, когато им дава топла вечеря.

Мартин Мартинов, собственик на ресторанта: Натъжавам се, защото те са благодарни на един плик със супа и ядене, докато има много хора, които се мръщят на големи луксове.

Тристепенно меню с продукти предимно от дарения. Каквото не достига, Мартин го купува със собствени средства. Не е сам в това начинание. Помага му целият персонал.

Емилия Стойкова, готвач: Имам желание да помогна на хората, в нужда са. Сега е зимата, студ, да им сготвим по една топла супичка, по една манджица.

Готви и мисли за тях. И за съдбата им.

Емилия Стойкова, готвач: Не се знае кой какво го чака в тоя живот, както си на върха, в един момент може да се случи и на теб същото нещо, така че .. трябва да се прави добро.
Мартин Мартинов, собственик на ресторанта: Много хора, които се нуждаят и много незаинтересовани българи. Това е моята крайна равносметка. Много хора с пари, които не си мърдат пръста, а идват възрастни жени, които даряват по 1 кг ориз.


Просията по улиците на София е забранена от днес

Просията по улиците на София е забранена от днес

От днес влиза в сила новата общинска наредба за обществения ред в София. Освен вдигането на шум през нощта и между 2 до 4 следобед, тя забранява и съб...

А топлата супа сгрява душата на бездомните, както благодарността им топли сърцето на Мартин.

Николина: Добре се чувствам, защото сме си спокойни. Минем си, вземем си.
Георги: Добре, че има такива хора, че да ни хранят по цяла зима.
Атанас: В момента съм много развълнуван, разбирате ли и просто мога да се разплача.

А на Бъдни вечер бездомните също няма да бъдат забравени - тогава за тях ще бъде приготвена специална безплатна вечеря.