НОВИНИ

Столична община организира пункт за предаване на стара техника за Часа на Земята

През тази година Столичната община ще вземе активно участие в отбелязването на световната инициатива Часът на Земята с поредица от екологични инициативи, съобщиха от пресцентъра на Общината.

столична община организира пункт предаване стара техника часа земята
bnt avatar logo
от БНТ
11:33, 23.03.2018
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Освен традиционното гасене на светлините на значими общински сгради, Столична община ще разшири пешеходната зона за целия ден в събота (между 8.00 и 21.30 часа) и ще затвори за коли площад "Батенберг" и бул."Цар Освободител" от бул. "Г.С.Раковски" до ул."Княз Александър Батенберг".

През деня ще има фермерски пазар с разнообразни био продукти от цялата страна и ще бъде разположен мобилен пункт за събиране на стара техника - електрическо и електронно оборудване.

Фермерският пазар "От нашата ферма - с любов за вас!" е с богато разнообразие на фермерски и занаятчийски храни на малки производители от различни краища на страната и провеждането му е съвместна инициатива между WWF - България и Фондацията за биологично земеделие Биоселена. Той ще работи между 10.00 и 18.00 часа.

В мобилния пункт за събиране на стара техника, всички желаещи ще могат да предадат остарелите си или излезли от употреба електроуреди, независимо от размера им. Уредите ще бъдат рециклирани от "Екобултех" АД - компания за оползотворяване, с която Столична община има сключен договор. Мобилният пункт ще работи между 10.00 и 16.00 часа.

В допълнение към инициативите на пл. "Батенберг", Столична община ще освети зеления сигнал на 50 пешеходни светофара в града във формата на сърце - отправяйки послание за любов към природата, подсещайки гражданите да изгасят осветлението си вечерта, включвайки се в световната инициатива.

Столичани и гостите на града са поканени и на традиционното гасене на светлини за Часа на Земята и съпътстващото го огнено шоу с участие на театър на огъня и сенките Fireter и огнено шоу "Дивинитас" пред Народния театър Иван Вазов от 20.30 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Синоптиците предупреждават за поледици и снегонавявания
Синоптиците предупреждават за поледици и снегонавявания
Шот коняк от 1894 г. беше продаден за над 10 000 британски лири
Шот коняк от 1894 г. беше продаден за над 10 000 британски лири