НОВИНИ

Столичната община и МВР обединиха системите си за наблюдение

Столичната община и Министерството на вътрешните работи обединиха системите си за видео наблюдение. Поводът е осигуряване на сигурността по време на българското председателство.

БНТ2-София
от БНТ2-София Теодора Лапшова
19:42, 15.12.2017
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

9 центъра за наблюдение на Столичната община се обединиха с видеоцентровете на Министерството на вътрешните работи. 3500 са камерите, които ще следят за сигурността в София по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Те ще следят за разпознаване на лица и регистрационни номера на автомобили, както и необичайно струпване на хора на публични места.

Йорданка Фандъкова, кмет на София: Частта, която изпълнява Столичната община, включва монтирането на нови 244 камери по трасетата от летището, булевард "Цариградско шосе", НДК, булевард "България" до резиденция Бояна във връзка с предстоящото председателство."

48 камери допълнително ще бъдат поставени в метрото. Информацията със записите от камерите ще се пази 30 дни.

Валентин Радев, министър на Министерство на вътрешните работи: Аз се надявам, че от наша страна няма да има, но се притесняваме много за председателството за имигранти особено които преминават нелегално през държавата ни опитват се да отиват към Централна Европа. Някои от тях могат да заседнат тука, да решат, че ще стоят и ако имат лоши помисли, ние да ги видим и да ги спрем.

Камерите, които ще следят сигурността на пътя, имат аналитичен софтуер, който позволява да се разпознават нарушителите, както и да се категоризират нарушенията на пътя.

След края на българското председателство МВР и Столичната община ще следят чрез новата система за нарушения на пътя в София и с изрядна документация ли са водачите на превозните средства.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нигяр Джафер: Кредитът на доверие към г-н Ананиев ще се изчерпи
Нигяр Джафер: Кредитът на доверие към г-н Ананиев ще се изчерпи
Депутатите не успяха да приемат всички текстове по антикорупционния закон
Депутатите не успяха да приемат всички текстове по антикорупционния закон