НОВИНИ

Столичната община ще купи нови автобуси за линиите до Витоша

„Столичният автотранспорт“ ще закупи 10 реновирани автобуса, които ще се движат до Природен парк „Витоша“. Те ще заменят изцяло амортизираните превозни средства, които се движат по линии 63,163 и 66." Това каза зам.-кметът Евгени Крусев по време на проверката си на редовността и обслужването на линия № 63.

столичната община купи автобуси линиите витоша
bnt avatar logo
от БНТ
10:40, 24.07.2018
Чете се за: 00:22 мин.
У нас

Автобусите ще бъдат съобразени с особеностите на маршрута по трите линии и с по–голям брой седалки, тъй като се пътува по-дълго и теренът е планински. Автобусите ще бъдат с ръчни скоростни кутии и дизелови двигатели, което предполага по-голяма устойчивост и сигурност за пътуващите при продължително изкачване и спускане на сериозни наклони и голяма денивелация.

Обществената поръчка за доставка ще бъде обявена през месец август. Очаква се превозните средства да бъдат доставени през зимата на тази година.

"Центърът за градска мобилност" има за цел да следи натовареността на линиите и при необходимост да пуска допълнителни превозни средства до Природен парк „Витоша“ – каза още Евгени Крусев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кризата с чумата в Странджа: Обстановката в Болярово остава без промяна
Кризата с чумата в Странджа: Обстановката в Болярово остава без промяна
Горещини мъчат Северна Европа
Горещини мъчат Северна Европа