НОВИНИ

Столичната прокуратура повдигна обвинения на трима мъже за кражби на автомобили

Столичната прокуратура повдигна обвинения на трима мъже за кражби на автомобили. При спецакция с участието на отряд "Кобра" в сряда са заловени двама от тях и придружаваща ги жена, след кражба на автомобил в столичния квартал Младост. Открито е и депо в квартал Гевгелийски, където групата е разфасовала автомобилите и е продавала частите им на пазара. На двамата крадци е повдигнато обвинение за противозаконно отнемане на МПС, а на третия, наемателя на склада - за вещно укривателство.

столичната прокуратура повдигна обвинения трима мъже кражби автомобили
bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 27.01.2017
Чете се за: 00:22 мин.
У нас
Ангел Бадънков, началник на отдел "Криминална полиция": "По принцип тази група извършва противозаконно отнемане само по поръчка и според търсенето на пазара. Което им е най-търсено, такава кола противозаконно отнемат. След това разфасоват на части и се продава по Интернет. И някои от частите се зареждат моргите из страната."
Старши комисар Младен Маринов - директор на СДВР: "Един от фокусите, по които работи Столична дирекция, е противодействие на този вид престъпност, тъй като тя генерира сериозни финансови ресурси. Това поражда увеличаване на контингента, който се преориентира да извършва този вид престъпна дейност и в същото време нанася сериозни финансови щети на гражданите."
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Двама украински войници бяха убити в източната част на страната
Двама украински войници бяха убити в източната част на страната
САЩ и Мексико преустановяват публичните изявления относно граничната стена
САЩ и Мексико преустановяват публичните изявления относно граничната стена