Нововъведение в столичният градски транспорт. От Столична община съобщиха, че в новите автобуси от градската мрежа ще бъдат инсталирани устройства за зареждане на мобилни телефони.

София

Устройствата ще бъдат монтирани близо да вратите на 230 автобуса до есента.

Евгени Крусев, заместник-кмет на транспорта: Тази практика съществува в редица западни градове, които вече са изградили подобно нещо. Много от производителите го предлагат като допълнителна екстра, която ние оттук нататък ще залагаме при закупуването на нови превозни средства. А за тези които вече са доставени технологично няма никакъв проблем да бъде изградена такава система. Тя не коства почти нищо и преценихме, че това ще бъде една услуга за хората, така че те да могат да пътуват по-комфортно.

Още другата седмица ще бъде монтирано първото зарядно устройство. Поетапно устройства ще има в автобусите по основни линии.

Теодора Георгиева: Сега модерният човек постоянно ползва нови технологии и би било много удобно.
Веселин: Честно казано да, обаче при положение, че е пълен толкова градският транспорт, това е малко излишно.
Адреан: Телефонът също се ползва и при някакви ситуации, в които е необходим, може да се наложи да говорите по телефона и да нямате батерия, така че тази идея е ок според мен.

Ако проектът е успешен, зарядни устройства ще бъдат монтирани и в тролейбуси, трамваи и метрото, обещават от Столичната община.