НОВИНИ

Столтенберг: С нетърпение очакваме Северна Македония в НАТО

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг съобщи в Туитър, че е разговарял с македонския премиер Зоран Заев по телефона, за да потвърди отново ангажимента на Алианса за членството на Северна Македония.

столтенберг нетърпение очакваме северна македония нато
bnt avatar logo
от БНТ
15:52, 21.10.2019
Чете се за: 00:34 мин.
По света

"Добър телефонен разговор с премиера Зоран Заев за потвърждаване на ангажимента на НАТО за членство на Северна Македония. Процесът на ратификация продължава и ние очакваме скоро Северна Македония да се присъедини към нашия Алианс“, заяви Столтенберг.

; ;

От правителствената пресслужба в Скопие съобщиха, че премиерът Заев и генералният секретар на НАТО обменили по телефона мнения относно решението на Европейския съюз да отложи началото на преговорите на РС Македония за членство в ЕС.

Заев, както се посочва в изявлението, запознал Столтенберг с настроението на гражданите на страната от решението на ЕС да не одобри очакваните преговори за присъединяване като разочарование, въпреки факта, че РС Македония изпълни всички условия.

Заев благодарил в разговора за поддръжката на НАТО за евроатлантическата интеграция на Северна Македония и подчертал, че Скопие остава ангажиран за приключване на процеса за пълноправно членство в Пакта.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Борисов: Балкански поток е един милиард по-евтин от Южен поток
Борисов: "Балкански поток" е един милиард по-евтин от "Южен поток"
С близо 395 млн. лева ще се увеличи бюджетът на НЗОК догодина
С близо 395 млн. лева ще се увеличи бюджетът на НЗОК догодина