НОВИНИ

Столтенберг в Скопие: Пред централата на НАТО има място за още знамена

Това съобщи днес пред Македонския парламент генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, предаде агенция МИА. Той отбеляза, че страната трябва да реши с Гърция проблема с името си, преди да бъде приета в Алианса.

bnt avatar logo
от БТА
16:14, 18.01.2018
Чете се за: 00:27 мин.
По света
столтенберг скопие централата нато знамена

„Страните членки са впечатлени от вашата всеотдайност и ентусиазъм за членство в Алианса. НАТО желае да успеете, но имате още работа. Преди всичко да решите проблема с Гърция за вашето име“, каза Столтенберг, като добави, че е добре да бъдат амбициозни, но трябва да бъдат и реалисти.

Генералният секретар приветства правителството и неговите усилия за решаване на спора за името с Гърция, като го насърчи да продължи в този дух. Той отбеляза като важна стъпка и Договора за добросъседство с България.

Столтенберг каза още, че за алианса е важно да види как Македония инвестира в отбраната, защото НАТО е военен алианс, работещ за обща защита.

Докато той говореше в парламента, пред сградата се събраха група граждани, протестиращи против членството на Македония в НАТО и „антимакедонската политика“ на правителството, съобщиха македонските медии.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
България участва в международното изложение за земеделие и храни в Берлин
България участва в международното изложение за земеделие и храни в Берлин
След Атанасовден зимата си отива
След Атанасовден зимата си отива