НОВИНИ

Около 100 души са потърсили медицинска помощ след труса в Скопие

Безсънна нощ в Скопие и ново разлюляване днес. Македонски медии съобщават за десетки хора с различни травми и рани от вчерашния трус, и над триста сигнала за поражения и щети. Вижте каква е ситуацията в Скопие от прякото включване на македонският журналист Владимир Перев.

bnt avatar logo
от Владимир Перев, БТА
18:02, 12.09.2016
Чете се за: 00:45 мин.
По света

В Скопие всички, които излязоха снощи на палатки, останаха там и преминаха вечерта мирно и дисциплинирано. Трусове нямаше, ново земетресение нямаше, но всички прекараха безсънна нощ. Това се разбра от прозорците на къщите и високите блокове, които бяха осветени цяла нощ. Това показваше, че народът не спи. Всички бяха изморени днес сутринта.

В центъра на Скопие не могат да се видят деца, специално малки деца. Те са напуснали града. Някой с родителите, бабите и дядовците и са заминали в околностите на Скопие или във вътрешността на страната, където имат свои роднини и където ще прекарат тези дни, докато обстановката се успокои.

300 души са се обадили досега на телефоните на спешните служби и на Центъра за кризисни ситуации, за да посочат, че тяхната къща или около тях има някакви щети. Стойността на щетите още не е точно определена, но се говори, че няма щети на конструкциите, които държат сградите. Щетите са на зидовете, на комините, на керемидите... Около стотина души са потърсили медицинска помощ с рани - двама със счупвания на краката. Но много хора са се обадили в психиатричните клиники, за да попитат за лекарства за безпокойство. Даже и има хора, които са изпаднали в шок.

Тази нощ по-малко хора ще останат на палатка, повечето ще се приберат в къщи, защото сеизмолозите уверяват, че това са вторични трусове и вече няма да има голямо земетресение.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Очаква се до утре да бъдат погасени пожарите на Тасос
Очаква се до утре да бъдат погасени пожарите на Тасос
Омбудсманът е убеден привърженик на необходимостта от промени в Семейния кодекс
Омбудсманът е убеден привърженик на необходимостта от промени в Семейния кодекс