НОВИНИ

Стотици деца и родители дариха пари за пострадалите от пожара в община Кресна

Стотици деца и родители дариха парични средства за пострадалите от пожара над Кресненското дефиле. Семействата се включиха в дарителска кампания в първия учебен ден по призив на учители вместо да им купуват цветя, да дарят пари в помощ на хората, останали без дом при огнената стихия.

bnt avatar logo
от БНТ
19:44, 15.09.2017
Чете се за: 00:42 мин.
У нас

25 първокласници посрещна Средното училище в Кресна. Те бяха и първите, които пуснаха пари в дарителската кутия, поставена в училището.

Кристина Благоева, майка на първокласник: Вместо да изсъхне един букет за дни, може да се спаси една къща, която е изгоряла, едни животинки, къде нямат храна.
Емилия Михова, майка на първокласник: Ние предпочетохме и двата варианта, подарихме цвете на госпожата и оставихме в кутията за помощите на пострадалите.
Анелия Смилянова, учител на първи клас: Децата трябва да се възпитават, да се научат, да бъдат съпричастни към проблемите на останалите хора. Радвам се, че много хора се включиха, подкрепиха това дело.

Най-развълнувани в първия учебен ден по традиция бяха първокласниците. Сред учениците, които за първи път влязоха в час, беше и синът на кмета на Кресна Николай Георгиев.

Николай Георгиев, кмет на община Кресна: Като родител, значи е неописуемо вълнението, неописуемо. Сега се вълнувам, защото и аз преди 38 години прекрачих прага на това училище, и след 38 години карам моето дете първолаче.

Над 1300 лева е сумата, която родители и ученици дариха през днешния празничен ден за пострадалите от пожара. Парите вече са преведени по сметката на националната дарителска кампания, съобщиха от общината в Кресна.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Акушерката Емилия Ковачева получи присъда от 18 години затвор
Акушерката Емилия Ковачева получи присъда от 18 години затвор
Градски зони с успокоено движение ще пазят пешеходци и велосипедисти
Градски зони с успокоено движение ще пазят пешеходци и велосипедисти