НОВИНИ

Стотици хиляди присъстваха на месата на Папа Франциск в Абу Даби

Стотици хиляди се събраха на стадион в Абу Даби, за месата на Папа Франциск по време на историческата му визита на Арабския полуостров - първата на глава на Римокатолическата църква.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
18:25, 05.02.2019
Чете се за: 00:39 мин.
По света

135 000 души на стадиона и още 50 000, които проследиха месата на екрани отвън. Безпрецедентно събитие на Арабския полуостров, с което папа Франциск приключи историческата си тридневна визита.

На влизане в стадиона той поздрави и хилядите вярващи, които не успяха да се сдобият с билет. Малко момиченце успя да пробие загражденията и изтича до папамобила, за да поздрави лично Светия отец.

;

Около 2 млн. католици живеят на полуострова, половината от тях - в ОАЕ. На месата, обаче, присъстваха и няколко хиляди мюсюлмани, а папата отправи посланието си към всички, независимо от религията им.

Папа Франциск: Божията любов винаги е с нас, той никога не ни изоставя. Това е причина да бъдем щастливи, това е нещо, което никой и нищо не може да ни отнеме. Вярата ни носи мир и упование, дори тогава, когато изпитваме болка. Братя и сестри, щастлив съм да бъда тук сред вас и това е посланието, което искам да ви отправя - бъдете благословени!

По време на престоя си в Обединените арабски емирства, папата се срещна с политическия и религиозния елит на страната. А на междурелигиозната среща "Човешкото братство" понтифът многократно подчерта, че всички религии са послание за мир и никоя не проповядва агресия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Бетоновоз се преобърна във Варна
​Бетоновоз се преобърна във Варна
19 страни от ЕС обявиха подкрепата си за Хуан Гуайдо
19 страни от ЕС обявиха подкрепата си за Хуан Гуайдо