НОВИНИ

Стотици хиляди се включиха в новогодишно карнавално шествие в Лондон

Няколкостотин хиляди души се събраха днес по централните улици на Лондон, за да проследят преминаването на традиционното новогодишно карнавално шествие, предаде ТАСС. В парада участваха около 10 000 музиканти от духови оркестри и ансамбли, танцьори, циркови артисти и колекционери на стари автомобили от страни от Северна Америка, Европа и от Обединеното кралство.

bnt avatar logo
от БТА
22:33, 01.01.2017
Чете се за: 00:29 мин.
По света
стотици хиляди включиха новогодишно карнавално шествие лондон

Шествието тръгна от кралския Грийн парк близо до Бъкингамския дворец и завърши при сградата на парламента. Заради парада властите затвориха за автомобилно движение улиците в района. За мащабната проява бяха въведени извънредни мерки за сигурност. По целия маршрут на шествието бяха разположени въоръжени с автомати полицаи от антитерористичните части. За безопасността се грижеха и цивилни полицаи. Лондонският парад е организиран за първи път през 1987 г. и оттогава се е превърнал в традиция.

В новогодишното си обръщение британският премиер Тереза Мей призова сънародниците си към единство през 2017 г., посочва Ройтерс. Въпреки разделенията британците споделят желанието да живеят в по-силна, по-справедлива и по-сигурна страна. Тези амбиции ни сплотяват, така че вече не се делим на гласували за напускане и гласували за оставане в Европейския съюз, а сме един велик съюз на хора и нации с горда история и светло бъдеще, подчерта Мей.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия разкри над 300 случая на злоупотреби със социални помощи на бежанци
Германия разкри над 300 случая на злоупотреби със социални помощи на бежанци
Стотици отменени полети и затворени магистрали в Северен Китай заради смог
Стотици отменени полети и затворени магистрали в Северен Китай заради смог