Сливен е притихнал в днешния ден на траур заради убитото 7-годишно момиче. Единствените гласове, които се чуват идват от протеста, който започна преди час в града. На него се искат отговори за това дали спешните медици са могли да спасят детето и справедливо наказание за извършителя.

Сливен

Според окръжния прокурор, както и според всички данни, които са налични по делото, сочат, че това е убиецът.

Пред общината в Сливен стотици хора се включиха в бдението в памет на малката Криси. Хората оставиха цветя, изписаха със свещи името на малката Криси, оставиха играчки и ученически пособия. Както знаете Криси трябваше да бъде в първи клас наесен.

Хората са притихнали и с мъка в сърцето си.

Таня Енин: Дойдохме, защото сме съпричастни към болката на родителите и на близките на детето. И да почетем паметта му. Заради това сме тук.

БНТ: Какво наказание според вас трябва да получи извършителят на това престъпление?

Таня Енин: Доживотна присъда. Той заслужава по същия начин да се мъчи, да изживява всяка минута от живота си с болката на тези хора.

БНТ: Страхувате ли се?

Таня Енин: Да, нормално е. Аз също имам деца. Не мисля, че по този начин може да се живее спокойно. Ние не си пускаме децата. В шок сме абсолютно всички. Комшии сме с родителите на Крисито и по цели нощи чуваме как бабата плаче. Голяма мъка е.Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Заподозреният за убийството на детето в Сотиря е оставен в болничния арест

Обвиненият в убийството на Кристин от Сотиря остава за постоянно в ареста. Това стана ясно на изнесено закрито заседание в сливенската болница, където...