НОВИНИ

​Стотици хора в помощ на майката на загиналото на пешеходна пътека момиче

Стотици хора се обединяват в помощ на майката от Горна Оряховица, която снощи загуби 15-годишната си дъщеря, блъсната на пешеходна пътека в града. На мястото, където Ани беше прегазена, цял ден се стичат нейни приятели, за да оставят цветя.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
18:07, 05.09.2018
Чете се за: 00:37 мин.
У нас

В социалните мрежи е обявена дарителска сметка на името на майката - Ивелина Иванова, която от години сама се грижела за единственото си дете. Разследването на инцидента е поето от прокуратурата, откъдето все още не са потвърдили дали причина за трагедията е превишена скорост.

На новата пешеходна пътека ясно се вижда голям надпис: погледни! Това предупреждение не спаси живота на Ани! Прибирала от среща с приятели, слязла от автобуса и тръгнала по зебрата към дома си.

Жена, съседка: Не знам слизало е от автобуса. ... не ме питайте, всеки можеше да бъде и аз можеше да бъда. Тука се кара със....
Мъж: Не мога да си го обясня. Невнимание. Дъщеря ми е била в рейса и е слязла. Момичето е пресякло пътеката и е било отстрани вече, но явно си е отвлякъл вниманието.

Блъска я 48-годишен водач, бил нощна смяна. Не е употребил алкохол и наркотици. Пътят на инцидента е двулентов, прав, с отлична видимост. Хората в квартала обаче разказват, че заради силния наклон тук се кара бясно.

По време на трагедията майката на детето била нощна смяна в Захарни заводи. От ръководството заявиха, че ще подкрепят финансово жената, която от години сама се грижела за единственото си дете.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В Тел Авив откриват паметник за българския принос за спасяването на евреите
В Тел Авив откриват паметник за българския принос за спасяването на евреите
Отвъд границите: Мануела Малеева: Да се опитвам да променя нещата ми дава сила
"Отвъд границите": Мануела Малеева: Да се опитвам да променя нещата ми дава сила