Близки, приятели и колеги се простиха с Иван Ласкин в храма "Свети Седмочисленици". Стотици изпратиха един от най-обичаните български актьори. Хората си спомниха за неговата усмивка, чувствителност и прямота. Иван Ласкин ни напуска на 48 години, но ще остане завинаги сред нас с незабравимите си екранни роли, сред които са "Васко да Гама от село Рупча", "Хайка за вълци" и "Дунав мост".

Ути Бъчваров, телевизионен водещ: Страшен приятел. Имало е години, в които сме били скарани по цяла година, след което се прегръщаме, всичко избухваше много бързо. Човек, който много обичаше България и смятам че и България много го е обичала.
Хермина Азарян: Един по един си отиват рицарите на нашето време. Плащат дан на своя характер.
Вежди Рашидов, скулптор: С него ще си отиде парченце от истината на тази държава, от мъжкарлъка - да можеш да го казваш. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен.
Боил Банов, министър на културата: Много умно момче беше, много талантлив! Аз учих заедно с него една година в Седмо училище. Виждаше се още от ученик, че има невероятни таланти.
Теди Москов, режисьор: Невероятно ерудиран. С него съм водил такива разговори по история, култура и изкуство. С невероятно чувство за хумор, така с кеф се надприказвахме двамата и блестящ артист! Бог да е с него във вечния му път!
Почина актьорът Иван Ласкин

Почина актьорът Иван Ласкин

На 48 години почина актьорът Иван Ласкин. В края на декември той беше приет във ВМА с тежки здравословни проблеми, но лекарите не упяха да се преборя...