НОВИНИ

Стотици мигранти се опитват да пресекат от Мексико границата със САЩ при Тихуана

Стотици мигранти от Централна Америка се опитаха днес да прекосят границата със САЩ при Тихуана, в северозападно Мексико, предадоха Франс прес и Асошиейтед прес.

bnt avatar logo
от БТА
23:10, 25.11.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света
стотици мигранти опитват пресекат мексико границата сащ тихуана

Повечето мигранти са мъже, които се опитват да пробият граничния пункт между Тихуана и Калифорния. Част от тях участвали в мирна демонстрация край границата, но след това се насочили към металната бариера и я прескочили, за да се опитат да преминат в САЩ.

Американската гранична охрана съобщи, че е затворила граничните пунктове между мексиканския град Тихуана и американския Сан Диего, предаде Франс прес.

Границата е затворена за автомобили и пешеходци до нова заповед, заяви в Туитър федералната агенция за митниците и граничната охрана.

Президентът Доналд Тръмп заплашваше през последните дни, че ще затвори напълно границата между Мексико и САЩ, ако ситуацията се влоши с приближаването на хиляди мигранти от Централна Америка, напомня АФП.

Тръмп написа днес в Туитър: "Ще бъде много УМНО, ако Мексико спре керваните много преди да достигнат южната ни граница или ако страните на произход не допускат да се събират кервани".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЕС и НАТО призовават  Русия и Украйна за намаляване на напрежението
ЕС и НАТО призовават Русия и Украйна за намаляване на напрежението
​Айляк парад събра пловдивчани в парк Лаута
​"Айляк парад" събра пловдивчани в парк "Лаута"