НОВИНИ

Последователите на Петър Дънов посрещат Слънчевата нова година

Стотици последователи на учението на Петър Дънов посрещнаха утрото край Седемте рилски езера. Днес те празнуват Божествената Нова година. По-късно край езерото Бъбрека те ще изпълнят танца на живота Паневритмия.

bnt avatar logo
от Антон Чавдаров
08:28, 19.08.2017
Чете се за: 00:30 мин.
У нас

Паневритмията представлява танц с много стъпки, съпроводен от музика и различни стихове. Преди да тръгнат хората изписаха по чаша гореща вода, както повелява традицията.

За усещането да посрещат изгрева, попитахме хората. Ето какво казаха пред Антон Чавдаров:

-Щастливи сме, че имаме тази възможност. Първият слънчев лъч е пробуждане на природата, душата, светли чувства.Усещането, че си част от всичко това, че природата е една велика майка и за това оттам може би е и нашето преклонение и желанието ни да бъдем част от цялото това съвършенство.

-Танцът Паневритмия е сложно съчетание от ритъм, музика, енергия и идея. Той те свързва с цялото. В един момент ти ставаш една важна съставна част част от цялото, ти си безкрайно щастлив и енергизиран, а животът е красив и изобилен. Чувстваме се изключително заредени емоционални, щастливи и доволни. С удоволствие отиваме да сме част от този празник.


Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Директор на водопад - реална професия в съседна Сърбия
Директор на водопад - реална професия в съседна Сърбия
Протестите срещу акция шум на морето продължават
Протестите срещу акция "шум" на морето продължават