Жители на Банско и региона отново излязоха на протест и поискаха втори кабинков лифт. Само месец, след като блокираха движението при входа на курортния град, хората отново протестираха, този път на главен път Е-79 край Симитли.

Стотици хора от Банско, Добринище, Разлог и Симитли се събраха на главния път за Гърция. Хората се обявиха срещу зелената мафия, която според тях блокира развитието на ски зоната, както и на целия Югозападен регион като пречи на изграждането на АМ "Струма".

Протестът е организиран от Сдружение "Бъдеще за Община Банско" и е подкрепен от 13 неправителствени организации, сред които Асоциацията на пострадлите от катастрофи, Асоциацията за селски и екологичен туризъм, сдружение "Природата за хората и регионите" и много други.

Недоволните заявиха, че не са обезверени след вчерашното решение на министъра на околната среда и водите да оттегли проекта за ски зона "Банско", защото проектът на плана за управление е в процедура на обществено обсъждане до 22 декември 2017 г. След това и двете точки ще бъдат внесени заедно на следващо заседание на Министерски съвет.

В същото време еколози се събраха на протест в София.

Протестиращите хора от Банско и региона казаха, че ако отново не бъдат чути ще протестират и в столицата. Чуха се и мнения за блокиране на гранични пунктове.

Протести "за" и "против" втори лифт в Банско

Протести "за" и "против" втори лифт в Банско

Започнаха два протеста - единият на жители от района на Банско, които настояват за изграждането на втори кабинков лифт в ски зоната, другият на проти...

"Алфа Рисърч": Близо 70 % искат изграждане на втори кабинков лифт на Банско

"Алфа Рисърч": Близо 70 % искат изграждане на втори кабинков лифт на Банско

Според социологическо допитване на "Алфа Рисърч" за предаването "Референдум", направено на 27 ноември, близо 70 % от запитаните подкрепят изграждането...