Стотици поляци излязоха пред парламента във Варшава, за да изразят недоволството си от предложенията за по-строги ограничения на абортите, поискани от парламентаристите по-рано тази седмица, предаде Ройтерс.

© БТА
Полският парламент отхвърли смекчаването на закона за абортите

Полският парламент отхвърли смекчаването на закона за абортите

Полският парламент отхвърли либерализирането на строгия закон за абортите. Късно снощи депутатите гласуваха да продължи работата по разработване на ощ...

В сряда долната камара на полския парламент реши да поднови работата по проект на закон, който ще забрани абортите в случай на необратими увреждания на фетуса. По-рано парламентът отхвърли предложение да либерализира законите за абортите, които позволяват процедурата да се прилага само когато здравето или животът на майката са застрашени или бременността е в резултат на кръвосмешение или на изнасилване.

"Освен утроби ние имаме и мозъци", пишеше на някои от плакатите, носени днес от протестиращите. Една от демонстрантките каза, че е излязла пред парламента въпреки студеното време, защото депутатите са решили да работят по един налудничав проектозакон, без да се вслушат в гласа на жените.

© БТА