Мощите на Свети Пантелеймон, които пристигнаха в България от Света Гора, бяха изложени за поклонение от вярващите християни и в Неврокопска епархия. Те бяха посрещнати в храма „Свети Георги”в Сандански от митрополит Серафим, архимандрит Епифаний, кмета на южния град Кирил Котев, много духовници и миряни. Отслужена бе и Света литургия. Мощите на Свети Пантелеймон са за пръв път в страната и пристигат от руския манастир в Света гора, като преди това жители и гости на столицата и Враца имаха възможност да се преклонят пред тях.

Сандански

Рано тази сутрин в храма „Свети Георги” в Сандански бе отслужена божествена Света литургия в чест на мощите на Свети Пантелеймон. Светинята бе придружавана от архимандрит Евлогий, игумен на руския манастир в Атон, монаси от светогорските манастири "Ксенофонт" и "Св. Пантелеймон“, и епископ Герасим -главен секретар на Светия Синод на Българската православна църква.

Неврокопски митрополит Серафим:
„Знаем, че светите мощи са източник на изцеление на чудеса, т.е. чрез тях Господ дарява щедро своята благодат на хората, които с вяра се покланят, целуват ги и отправят своите молитви към Спасителя – Господ Исус Христос и към светеца, чийто мощи почитаме в случая Свети Пантелеймон."

Стотици жители и гости на Сандански часове стояха на опашка, за да се поклонят и докоснат до мощите на Свети Пантелеймон.

След богослужението мощите на светия великомъченик Пантелеймон отпътуваха обратно към Света гора.