НОВИНИ

Стотици се събраха на бдение в памет на жертвите от стрелбата в Анаполис

Стотици се събраха на бдение в памет на жертвите на атаката срещу редакцията на Кепитал Газет в американския град Анаполис. 38-годишен мъж откри безразборна стрелба в сградата на изданието и уби петима.

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
11:45, 30.06.2018
Чете се за: 00:31 мин.
По света

Уенди Уинтърс, е сред жертвите на вчерашното нападение срещу редакцията на Кепитал Газет. Редактор и репортер с огромен опит, винаги отзивчива и отдадена на работата си - така ще запомнят Уенди.

Уинтърс Джемиър: Моята майка беше невероятна жена, фантастична майка и изключителен журналист. Тя обичаше това, което прави и беше добра.

А за Уинтърс остава болката.

Уинтърс Джемиър: Много ми липсва. Това е безсмислена трагедия. И сега аз трябва да живея без майка си.

Въпреки трагедията, поредният брой на Кепитал Газет излезе. На първа страница са снимките на загиналите журналисти, а следващата е оставена празна, защото по думите на опечалените им колеги - те са безмълвни.

Стотици жители и гости на Анаполис се включиха в бдение в памет на жертвите от стрелбата. Мнозина изразиха съжаление, че са станали част от черната статистика.

Стрелецът - Джаред Рамос, който, оказа се, има дългогодишна вражда с изданието и го обвинява в клевета, вече е обвинен в петорно убийство.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
За първи път в НС: Междупарламентарно заседание ЕП - Конгрес на САЩ
За първи път в НС: Междупарламентарно заседание ЕП - Конгрес на САЩ
Заради Брекзит: Все повече британци искат чуждо гражданство
Заради Брекзит: Все повече британци искат чуждо гражданство