С масово събиране и предаване на пластмасови капачки приключи поредният етап от кампанията за набиране на средства за нова медицинска апаратура. Досега за по-малко от две години са закупени 12 кувьоза за общински болници.

Целта на организаторите е до края на годината да няма стар кувьоз, произведен преди 2000 година в здравните заведения и в малките градове.

Стотици столичани се стекоха на площад "Княз Александър I" в София, за да предадат своите капачки.

Организаторите очакват само от днешния ден да съберат около 90 тона, а общо за страната близо 140. След като предадете капачките си, те се събират в големи найлонови чували, които се натоварват в камионите и оттам отиват за рециклиране.

Лазар Радков, съорганизатор на кампанията: Когато човек си е платил сметките, може да си покрие яденето, тока, топлото, да отиде на някаква почивчица, оттам нататък единственото, което му остава, е да направи нещо смислено, да подобри поне мъничко средата около себе си.

Организаторите не отхвърлят възможността през следващата кампания да се събират не само капачки, но и други пластмасови изделия.

Провежда се традиционната акция на "Капачки за бъдеще"

Провежда се традиционната акция на "Капачки за бъдеще"

В цялата страна се провежда акция за събиране на капачки, а с парите от тях се купува медицинска апаратура. Досега са закупени 12 кувьоза за общински...