НОВИНИ

Стотици участници събра "Спортна панорама 2017" в Благоевград

Стотици участници събра днес "Спортна панорама 2017" в Благоевград, организирана от общината заедно с Министерството на младежта и спорта по случай Европейската седмица на спорта. Заместник-кметът на община Благоевград по културата и хуманитарните дейности Христина Шопова откри спортното събитие на площад "Георги Измирлиев".

bnt avatar logo
от Източник: БТА
15:40, 23.09.2017
Чете се за: 00:38 мин.
У нас
стотици участници събра спортна панорама 2017 благоевград

"Истинска гордост за мен е да видя толкова млади хора тук, деца, които със сигурност един ден ще са на почетните стълбички, ще слушат химна и ще ни карат да се чувстваме горди", каза в приветствието си тя. Шопова увери, че общинската управа ще продължи да създава все по-добри условия за спортуване на децата и всички граждани. Тя поздрави специално състезателите по таекуон-до от националния отбор, в който участват и много благоевградски спортисти. Те се завръщат днес след отлично представяне на световния шампионат в Северна Корея.
"Спортна панорама 2017" започна с демонстрации на представители на различните спортни клубове в Благоевград.

;

Пред многобройната публика своите умения и майсторство показаха младите надежди на благоевградския спорт от клуба по таукоун-до "Фолкън", клуба по художествена гимнастика "Пирин", гимнастическите клубове "Любчо Солачки" и "Пирин 2011", карате клуб "Асикс" и много други. Имаше демонстрации и по самбо, джудо, бокс, спортна стрелба, хокей на трева, тенис, канадска борба, волейбол. Спортното изложение предостави възможност да покажат високите отличия, спечелени в национални и международни състезания, и на клубовете в Благоевград по плуване, мотокрос, ориентиране и спортно бягане, шахмат.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ръст на туристите след посещението на Брижит Макрон отчитат в Двореца в Балчик
Ръст на туристите след посещението на Брижит Макрон отчитат в "Двореца" в Балчик
Ученикът, ударил учител в Садово, остава в ареста
Ученикът, ударил учител в Садово, остава в ареста