НОВИНИ

Стоян Братоев: Метрото ще има разклонения към "Слатина", "Гео Милев" и в "Люлин"

Третият лъч на метрото ще има отклонение към "Слатина", "Гео Милев" и Арена Армеец. Отклонение ще има и по линията в "Люлин", в момента жителите на "Младост" са "най-разглезени", защото там има 5 станции. Това заяви директорът на столичния Метрополитен Стоян Братоев.

bnt avatar logo
от БНТ
19:20, 09.12.2016
Чете се за: 00:33 мин.
У нас

Инцидентът в столичното метро преди дни беше повреда, силно е да се нарече авария, коментира Братоев.

По думите му, ако има слабост, тя е по отношение информирането на пътниците. Другата седмица ще са готови изискванията как по-добре да уведомяваме хората, ако нещо се е случи в метрото, допълни Братоев.

"Машинистът на авариралата машина е информирал пътниците за случилото се, на 4-ата минута хората са били разтоварени на станцията. По това време има 36 влака в движение, на определени места има задържане на машини, това е създало малко повече напрежение".

Той съобщи, че станцията на "Орлов мост" до момента се оказва най-трудна за изпълнение, с по-специфична техника, заради подпочвени води. За толковв години в столичния Метрополитен мислех, че няма да има по-трудна станция от "Сердика", но се оказа, че съм грешал.

1 600 000 са единичните билети на месец, при 2 100 000 преди. Все повече хора избират картите за придвижване. Има и значителен спад на гратисчиите, каза в заключение Стоян Братоев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Румяна Бъчварова участва в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи
Румяна Бъчварова участва в Съвета на ЕС по правосъдие и вътрешни работи
Политически злоупотреби с назначенията на здравни медиатори
Политически злоупотреби с назначенията на здравни медиатори