Управляващите подготвят предложения за законови промени, които предвиждат да бъде наложен данък върху дрехи и обувки втора ръка. Това заяви в студиото на "Още от деня" депутатът от БСП Стоян Мирчев. Той допълни, че новите налози ще бъдат на базата на еко такси, които държавата ще събира за въпросните стоки.

Представителят на левицата намекна, че е възможно да има картел при цените на горивата, които след протестите слабо са поевтинели, а зад това стои отново държавата.

ГЕРБ и Обединените патриоти показаха пълна некомпетентност да управляват. Тази коалиция беше съставена единствено за разпределение на държавния ресурс. Сега видяхме, че Обединени патриоти вече не са обединени, още малко остава да видим, че не са и патриоти, допълни социалистът.

Стоян Мирчев, БСП: Валери Симеонов не подаде оставка, защото е съгрешил, а защото смята, че срещу него се води медийна война.

Мирчев е категоричен, че депутатите от БСП няма да участват в създаването на кворум в парламента, а ако управляващите го направят, ще участват в заседанията и работата по законодателството.

Стоян Мирчев, БСП: Искаме оставка на цялата правителство. ГЕРБ държи в своята хватка цялата държава - виждали сме как хора от различни места насила се вкарват да гласуват, редят се на опашка. Трябва да се противопоставим на цялото това нещо с всички законови инструменти.

Вижте целия разговор със Стоян Мирчев във видеото!