Биографичната книга за легендата на българския театър Стоянка Мутафова "Добър вечер, столетие мое!", написана от дъщеря й Мария Грубешлиева - Муки, беше представена тази вечер в Сатиричния театър "Алеко Константинов". Премиерата се състоя преди минути, докато на сцената "Г-жа стихийно бедствие" играе в спектакъл, чието име провокира и заглавието на биографията й.

София

Голямата актриса Стоянка Мутафова приветства своето столетие отново на сцената. Спектакълът “Столетие мое” от френския писател Мишел Лоранс тече в момента вътре в препълнената зала. Малко преди него беше представена и втората биографична книга за Стоянка Мутафова, чийто автор отново е дъщеря ѝ Мария Грубешлиева - Муки.

И докато първата ѝ книга "Госпожа стихийно бедствие" е разказ за живота на Стоянка Мутафова през очите на дъщерята, втората е летопис на един почти столетен живот, отдаден на сцената.

Изданието е богато илюстрирано със снимки от Сатиричния театър и от личния архив на Стоянка Мутафова. Книгата може да послужи и за справочник, защото е събрала ролите ѝ и наградите, както и ценни спомени на актрисата за големи български личности.