НОВИНИ

Стратегията на Доналд Тръмп за борба с "Ислямска държава"

Въоръжена, финансова и кибервойна срещу "Ислямска държава" се закани да води Доналд Тръмп, ако стане президент на Съединените щати. В програмна реч за външната си политика кандидатът на Републиканската партия очерта тотална битка на множество фронтове, включително с идеологически похвати.

bnt avatar logo
от Деян Йотов
19:27, 16.08.2016
Чете се за: 01:04 мин.
По света

Пред потенциални избиратели в традиционно колебаещия се между републиканците и демократите щат Охайо Тръмп заяви, че се готви за епохоопределяща борба. И че най-мощното оръжие в арсенала му срещу "Ислямска държава" ще са тестове за идеологическа непорочност на имигрантите в Съединените щати.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия: През Студената война имахме идеологически тест за пресяване на имигрантите. Крайно време е да въведем такъв тест срещу заплахите, пред които сме изправени днес. Аз го наричам екстремни проверки.

Тръмп увери, че също както преди десетилетия Америка е победила фашизма, нацизма и комунизма, сега тя щяла да се справи и с ислямския тероризъм. Но благодарение на него, а не на опонентката му от Демократическата партия, която имитирала германския канцлер.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия: Хилъри Клинтън иска да е американската Ангела Меркел. А знаете какво бедствие е масовата имиграция за Германия и германския народ. Престъпността е скочила до невиждано ниво. Това е катастрофа.

Тръмп не подкрепи твърденията си за Германия с факти. Но заяви, че Хилъри нямала моралната и физическата сила, за да се справи с джихадистите.

От щаба на Клинтън отвърнаха с критика, че милиардерът повтаря завоалирано скандалната си закана да затвори границите на Съединените щати за мюсюлмани. Тръмп всъщност си промени позицията, но по друг въпрос.

Доналд Тръмп, кандидат за президент на САЩ от Републиканската партия: Казвал съм, че НАТО е отживелица, но откакто го направих, те си промениха политиката и сега имат нова дивизия за борба срещу терористичните заплахи. Много добре. Много, много добре.

Въпреки това той за пореден път подаде ръка към Русия - с Владимир Путин щели да намерят общ език в битката срещу "Ислямска държава".

След серия от гафове миналата седмица, сред които твърдението, че Барак Обама и Хилъри Клинтън били основатели на терористичната групировка, Тръмп изостава средно с близо 7 пункта от опонентката си в социологическите допитвания в различните щати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
На рикша с книга в Русе
На рикша с книга в Русе
Нови арести в Турция
Нови арести в Турция