От 7 до 11 август 2019 във фестивалната зона на SPICE Music Festival на Пристанище Бургас ще се проведе Street food & Art Festival, който обединява няколко вида изкуство кулинария, лятно кино, музика, литература и театър. Кулинарни блогъри и влогъри ще покажат умения на живо пред феновете си, обещават организаторите на събитието.

Събитието вече се проведе в парка около Гребната база в Пловдив от 1 до 4 юли, а от 28 август до 1 септември 2019 Варна ще поеме кулинарната щафета като приюти второто издание на Street food & Art Festival „Кино и Храна” в зоната на Аквариума в Морската градина.

Артисти и музиканти ще влязат в ролята на готвачи, професионални кулинари ще демонстрират уменията си, популярни лица от телевизионни предавания ще се срещнат с почитателите си, докато се наслаждават на дегустации и кулинарни демонстрации, разказват организаторите.

Те допълват, че специално подбрани ресторанти и кухни на колела ще приготвят прясна и вкусна храна във всеки от фестивалните дни. Очакват се и гости от близки балкански страни.

В последния фестивален ден в Бургас, морският град ще бъде домакин на първите European Street Food Awards (Европейски стрийт фууд награди) за България. Състезание ще излъчи българския представител за Големия финал в Малмьо, Швеция в края на септември.