НОВИНИ

Стрелба на "Шанз-Елизе", убит е полицай

Стрелба е избухнала тази вечер в центъра на Париж на известния булевард "Шанз-Елизе", съобщи френската телевизия BFMTV.

стрелба шанз елизе убит полицай
bnt avatar logo
от БНТ
22:29, 20.04.2017 (извънредно)
8516
Чете се за: 01:01 мин.
По света

Един полицай е убит, а друг е тежко ранен, съобщи Би Би Си. Нападателят също е бил застрелян при ответния огън, съобщава френската телевизия. Районът е под полицейска блокада. Местните власти съветват да се избягва мястото на инцидента. "Шанз-Елизе" е един от най-популярните туристически обекти във френската столица и е натоварен през целия ден.

Станциите на метрото в района на стрелбата са затворени, в ход е полицейска операция.

Френската телевизия съобщава, че автомобил е спрял до полицейска кола на булеварда, един от нападателите е излязъл и е стрелял по полицейската кола с автомат "Калашников".

Антитерористичният отдел на прокуратурата е започнал разследване. Убитият нападател бил известен на службите за сигурност. Полицията
претърсва жилището му, съобщи Ройтерс.

"Все още е рано да се каже какви са мотивите на нападателя, но явно мишена са били полицаите", коментира говорител на вътрешното министерство.

В изявление президентът Франсоа Оланд, след среща между него и премиера Бернар Казньов и вътрешния министър Матиас Фекл, заяви, че става въпрос за терористично нападение. Той изрази съболезнования към близките на загиналия полицай. Това съобщи в пряко включване от Париж кореспондентът на БНР Юлия Талева.

Във френската столица е Нора Арсова, водещ на новините "По света и у нас". Тя каза, че в центъра на Париж осезаемо се усеща полицейското присъствие.

В неделя е първият тур на изборите за президент във Франция. Атаката тази вечер стана по време на финалните предизборни послания на кандидат-президентите по френската обществена телевизия. Преди два дни в Марсилия бяха арестувани двама френски граждани по подозрение, че са подготвяли терористична атака в навечерието на президентските избори.

;
Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Барак Обама е разговарял по телефона с Макрон
Барак Обама е разговарял по телефона с Макрон
Русия отрече да е блокирала осъждане на Северна Корея в ООН
Русия отрече да е блокирала осъждане на Северна Корея в ООН