НОВИНИ

Бивш лекар е стрелецът в Ню Йорк от вчера

Един човек загина, а други петима са ранени при стрелба в болница в нюйоркския квартал Бронкс, САЩ. Стрелецът е бивш лекар, а мишената са неговите колеги. Полицията съобщава, че нападението няма терористичен характер.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
10:59, 01.07.2017
Чете се за: 00:55 мин.
По света
бивш лекар стрелецът йорк

Около 15 часа местно време на 16-тия етаж на болница „Бронкс-Лебанон“ проехтяват изстрели. Нападателят е облечен с лекарска престилка. Скрито под нея било автоматичното му оръжие. В момента на нападението, в сградата има около хиляда пациенти. Мишена обаче са лекарите. Настава паника, а лекари и пациенти се заключват в отделенията.

Гари Тримбъл, съпруг на една от блокираните служителки на болницата: Съпругата ми звънна. Плачеше, каза ми: „някой обикаля из болницата и стреля, а ние сме се скрили.“ Аз ѝ отговорих да бъде тиха, да не привлича внимание и да заключи вратата. Само това ми беше в ума.

Нападателят е идентифициран като Хенри Бело - 45-годишен общопрактикуващ лекар. Той е работил в болницата до 2015 г., но напуска, защото е бил заплашен от уволнение. Не е ясно защо е решил да стреля по бившите си колеги. Една лекарка загива, други петима са с опасност за живота.

Самият Бело прави опит да се самозапали, след което се прострелва смъртоносно. Огънят задейства противопожарната система. Асансьорите блокират и се налага пациентите да бъдат евакуирани по стълбите.

Бил де Бласио, кмет на Ню Йорк: Това е ужасна трагедия. Ужасно е и че се случи в болница - място, където хората трябва да се чувстват сигурни и защитени. Слава Богу, не става дума за терористичен акт, а за изолиран инцидент. Това обаче не прави случилото се по-малко тежко.

Бивши колеги на нападателя разказват, че той е бил агресивна личност. В миналото е обвиняван в сексуални посегателства и във воайорство.

В социалните мрежи се появиха снимки от акцията на нюйоркската полиция.

;

What kind of an asshole starts shooting in a hospital!

Публикация, споделена от Angela Bonilla (@hollywood_kitty) на

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
КЕВР ще обяви окончателните цени на тока, парното и природния газ
КЕВР ще обяви окончателните цени на тока, парното и природния газ
За първи път Парсифал от Рихард Вагнер с премиера в България
За първи път "Парсифал" от Рихард Вагнер с премиера в България