Стрелба пред Математическата гимназия в София след гонка между полиция и криминално проявени. Трима мъже се опитали да избягат с кола след кражба. За да ги спрат се наложило униформените да използват огнестрелно оръжие - стреляли със стоп- патрон. Няма пострадали, а заподозрените са арестувани.

София

Изстрел посред бял ден приковава вниманието на чакащите градския транспорт граждани в центъра на София. Те стават свидетели на това как униформените са по петите на предполагаеми крадци.

Полицията и заподозрените се гонили по булевард „Васил Левски“ като тук на спирката пред математическата гимназия те били заловени.

Оказало се, че двама от задържаните не се сблъскват с полицията за пръв път. Те вече имат криминално досие.

Ивайло Иванов - Главен секретар на МВР: Колеги от отдел Криминална полиция на Столична дирекция са задържали лица непосредствено след като са извършили кражба от няколко автомобила. По време на преследването те са изблъскали оперативните автомобили, леки материални щети.

По колата на задържаните ясно личат следите от сблъсъците. Всичко се случва пред павилиона, в който работи Снежа Лъщанова.

Снежа Лъщанова - очевидец: Просто се чу някакъв сблъсък, аз помислих първо, че някаква катастрофа е станала и след това видях, че ги свалят от колата и ги арестуват. Тези се дърпаха сериозно си се дърпаха, трябваше да се намесят повече полиция, но полицията не оказа никаква агресия. Не съм чула изстрели изобщо, защото тук е много шумно, някакви линейки се чуваха си спомням. Даже не се изплаших, защото според мен не арестуват добрите хора, а лошите.

След обиск в колата на арестуваните са намерени радиостанция, щанга кози крак, клещи, отвертки и други инструменти,които се използват при кражби.