Отново стрелба и полицейско преследване в столицата. Тази нощ при опит да бъде заловен криминално проявен, направил опит да избута от пътя полицейски коли и катастрофирал в една от тях. Униформените простреляли беглеца със стоп патрон, за да го спрат. Той е с богато криминално досие.

След като шофьорът отказал да спре, той се насочил към бул. "Цариградско шосе."

Последвала гонка, която продължила над 20 км. Първоначално беглецът се насочил по Околовръстния път към Чепинци, а след това към Нови Искър. В преследването се включили 10 патрула на полицията. Среднощният екшън приключил в квартал "Кумарица".

Ивайло Иванов, директор на СДВР: През цялото време се опитвал да изблъсква полицейските автомобили от пътя, да ги удари. В района на "Кумарица" реализира ПТП с един от автомобилите, който е на 5-то районно. Колегите се опитват да задържат лицето. Той е отказал, пак е оказал съпротива. Тогава е произведен изстрел със стоп патрон.

Мъжът е прегледан в "Пирогов", където му е оказана медицинска помощ. При проверката става ясно, че шофьорът е 2- годишен мъж от Първомай. Той е обявен за общодържавно издирване, има криминално досие за кражби и шофиране след употреба на алкохол. Задържаният няма шофьорска книжка.

Ивайло Иванов, директор на СДВР: В него при направения обиск има установено топче от зелена тревиста маса, експертизата ще докаже какво е. Предполагаме, че това е една от причините той да не спре.

От МВР заявиха, че мъжът е шофирал под въздействието на наркотици. По случая е образувано досъдебно производство.