НОВИНИ

Стрелба в търговски център в Алабама по време на "черния петък"

В САЩ пазаруването за "черен петък" започна по традиция още в четвъртък вечер. Дълги опашки се извиха пред магазини, обявили драстични намаления на цените. В щата Алабама обаче се стигна до престрелка в препълнен търговски център.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:24, 23.11.2018
Чете се за: 00:32 мин.
По света

В разгара на голямото пазаруване, в един от моловете се чуват изстрели. Оказва се, че между двама 18-годишни младежи възникнал спор. Един от тях вади пистолет и открива огън. Ранява тежко другото момче, както и 12-годишно момиченце. Минути по-късно полицията ликвидира нападателя.

Стотици клиенти на търговския център прекарват часове, скрити в складовите помещения. Според полицията, става дума за битов скандал.

Още от вечерта, хиляди ентусиасти се наредиха пред магазините, в очакване вратите да отворят и голямото пазаруване да започне. Търси се всичко - бяла и черна техника, дрехи...

Някои не крият, че са предпочели вместо да вечерят със семействата си, да се отдадат на шопинг терапия.

Всъщност, "черният петък" получава името си, защото е денят, в който търговците излизат на печалба или вече не са на червено. В САЩ те печелят 40% от годишния си оборот в периода между Деня на благодарността и Коледа.

Очаква се само по празниците всеки американец да похарчи средно по 1000 долара.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Напрежението между Сърбия и Косово ескалира след въведените мита
Напрежението между Сърбия и Косово ескалира след въведените мита
Румен Радев: Протестите няма да спрат
Румен Радев: Протестите няма да спрат