НОВИНИ

Стрелбата в Лас Вегас в снимки и видеа на очевидци

Най-малко 50 души загинаха, а над 400 бяха ранени при стрелба в Лас Вегас. Убиецът е 64-годишният Стивън Падок. Той откри огън с автоматично оръжие от 32-ия етаж на хотел „Мандалей бей“ срещу публиката на кънтри концерт. Мотивите му не са известни. Според шерифа на Лас Вегас Падок се е самоубил, след като е влязъл в престрелка с полицаи. Вижте снимки от полицейската акция, предоставени от БТА, както и видеа от очевидци.

Андрей Георгиев
от Андрей Георгиев
18:05, 02.10.2017
Чете се за: 00:30 мин.
По света

Тази нощ лъскавият Лас Вегас - един от символите на американския начин на живот - беше осветен от сини лампи и огласен от полицейски сирени.

;

Първите изстрели проехтяват в 22 часа вечерта местно време. Стрелецът се намира тук - на 32-ия етаж в хотел Мандалей Бей и открива огън срещу събралото се множество от над 20 хиляди души на музикален фестивал, който е започнал още от петък. По време на изпълнението на кънтри певеца Джейсън Олдиън започва оглушителната стрелба, която продължава безспирно 5 минути, следва кратка пауза, когато стрелецът започва да изпразва нов пълнител. Целият Лас Вегас е блокиран от полиция, хората започват да търсят убежище в близките хотели по тази 7-километрова отсечка от булевард Лас Вегас.

;

В социалните мрежи се появиха множество любителски видеа, които запечатват ужаса и паниката при най-кървавата масова стрелба в САЩ.

;

Снимки: БТА

Видео: twitter

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какви са били мотивите на стрелеца от Лас Вегас?
Какви са били мотивите на стрелеца от Лас Вегас?
Жълтото училище в Пловдив ще е ремонтирано изцяло след 8 месеца
Жълтото училище в Пловдив ще е ремонтирано изцяло след 8 месеца