НОВИНИ

Стрелецът от Флорида е бил в полезрението на ФБР

Федералното бюро за разследвания е имало информация за стрелеца от Флорида още преди няколко месеца. През миналата година 19-годишният Никълъс Круз, който вчера откри стрелба в учебно заведение, е влязъл в полезрението на властите, след като е написал коментар в сайт за видеообмен. Жители на Флорида проведоха среднощно бдение в памет на 17-те жертви.

Борис Бъчваров
от Борис Бъчваров
10:53, 16.02.2018 (обновена)
Чете се за: 00:44 мин.
По света

"Професионален стрелец в училище". Такъв е искал да стане 19-годишният Никълъс Круз според коментар, който е написал под видео в Youtube. Федералните агенти са проследили активността му в социалните мрежи и той е бил в полезрението им, но властите така и не са се намесили.

Самият Круз днес беше изправен пред съда във Флорида. Срещу него са повдигнати обвинения за масово убийство. Тази нощ съученици и приятели на жертвите почетоха паметта им, като запалиха свещи край училището, в което беше извършена стрелбата.

жител на Флорида: Всички хора са тук, защото се обичат и всяко дете е наше дете и всяка загуба е наша загуба.

На възпоменанието в Паркланд се събраха и много известни атлети, които са израснали в района.

Антъни Ризо, играч по бейзбол: Искам да знаете, че не сте сами в скръбта си. Всички скърбим заедно с вас. Цялата страна е с вас.

Стрелбата възобнови поредния дебат за притежание на оръжие в Съединените щати. Флорида е един от щатите, където всеки свободно може да закупи и носи огнестрелно оръжие.

Смятам, че законът за оръжията е ненормален. Никой не трябва да ги носи, освен органите на реда естествено.

Нападателят Никълъс Круз е свързан и с националистическа военизирана групировка "Република Флорида". Според властите нейната цел е да създаде бяла етническа държава във Флорида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна
Промени в движението заради ремонт в „Ален мак“ - Варна
Българската телеграфна агенция на 120 години
Българската телеграфна агенция на 120 години