НОВИНИ

Стрелецът от Лас Вегас събирал арсенала си 20 години

Продължава разследването на стрелбата в Лас Вегас, при която загинаха 59 души, а стотици бяха ранени. Извършителят на масовото убийство е имал 47 огнестрелни оръжия на три различни места, включително в хотелската си стая и жилищата си, съобщи Американското бюро за алкохол, тютюн и огнестрелно оръжие.

bnt avatar logo
от БНТ
07:21, 04.10.2017
Чете се за: 00:40 мин.
По света

Стрелецът от Лас Вегас Стивън Падок е събирал в продължение на 20 години оръжията, с част от които отне живота на 59 души. Освен това е инсталирал две камери в коридора при хотелската си стая, за да следи за приближаването на служители на реда. Камери за наблюдение е имало и в стаята му, съобщи помощник-шерифът на Лас Вегас Кевин Макмахил.

Кевин Макмахил, помощник-шериф на Лас Вегас: Първият сигнал за стрелба постъпва при нас в 22 часа и осем минути. Знаем, че извършителят е стрелял между 9 и 11 минути, някъде до 22 часа и 19 минути.

Стивън Падок е работил като пощальон, после като служител в данъчна служба, а след това се занимавал с одити в отбранителната сфера. Според някои информации той е бил служител и на авиокосмическата корпорация "Локхийд Мартин".

В дните преди атаката стрелецът е превел 100 000 долара по сметка на Филипините. Разследващите искат да разпитат подробно приятелката на Падок Мерилу Данли, която била в чужбина в деня на стрелбата, а вчера се намирала на Филипините. Вероятно днес тя ще бъде върната от ФБР в САЩ.


;

Още за версиите и за ситуацията в Лас Вегас след стрелбата вижте в прякото включване на проф. Караджов - преподавател в Калифорнийски университет.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Земетресение с магнитуд 5,8 разлюля Атлантическия океан
Земетресение с магнитуд 5,8 разлюля Атлантическия океан
Работници от Молдова и Украйна кандидатстват за работни места в Банско
Работници от Молдова и Украйна кандидатстват за работни места в Банско