НОВИНИ

Стрелецът от Лясковец обжалва доживотната присъда

Апелативният съд във Велико Търново заседава по делото срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков. Той обжалва доживотната си присъда без право на замяна, постановена миналата година от Окръжния съд в старата столица. Петко Петков беше осъден за това, че застреля командоса Емил Шарков, който участва в спецакция в барикадираното жилище на 55-годишния мъж. Обвиняемият отговаря пред Темида и за опит за убийство на още петима спецполицаи.

bnt avatar logo
от Зорница Илиева
17:35, 05.10.2016
Чете се за: 00:44 мин.
У нас

Минути преди първото заседание на Апелативния съд, обвиняемият Петко Петков отново заяви, че е невинен.

Петко Петков- обвиняем
„Всичко е заради имотната мафия, която иска да ми вземе скъпите и стратегически имоти в центъра на Лясковец"

Процесът срещу Петков е образуван по протест на Окръжната прокуратура в старата столица, въззивни жалби от защитата на 55-годишния подсъдим и жалби от самия него. Петков се представлява от четирима адвокати, които са категорични, че неговите действия във фаталния 14 март 2014 година са били неизбежна самоотбрана.

Виктор Костов- адвокат на Петко Петков
„Когато имаме противоправно нападение, този, който е застрашен живота му, имота му, има право да се отбранява. Това е застъпено вече в нашата жалба но ще бъде и нашата основна теза"
;

Бащата на убития при спецакцията Емил Шарков заяви, че семейството се надява присъдата на Окръжния съд да бъде потвърдена.

Емил Шарков- баща на убитата барета
„Този човек въобще не е спазвал законите, не се е подчинявал на нищо. Много добре е знаел, че полиция идва, не се е подчинил на заповедта им и според мен си заслужава наказанието"

По време на днешното заседание бяха изслушани пледоариите на обвинението и на адвокатите на Петков. Ако делото не бъде отложено за събиране на нови доказателства, най- вероятно решението ще бъде обявено в едномесечен срок, информираха от кулоарите на Темида.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Арестуваха осем души, изработили 3 млн. фалшиви евро
Арестуваха осем души, изработили 3 млн. фалшиви евро
БСП и ДПС обсъдиха вот на недоверие
БСП и ДПС обсъдиха вот на недоверие