Брентън Тарант, който уби 50 души в две джамии в Нова Зеландия, е посещавал Гърция и Израел. Местните власти разследват точно кои места в страните е посетил австралийският екстремист и какви са евентуалните му контакти в тях.

Междувременно стана ясно, че обвиненият за убийство Брентън Тарант ще се защитава сам по време на процеса. Той ще се яви във Върховния съд на 5 април.

Това поражда опасения, че Тарант ще използва делото като трибуна, подобно на норвежкия терорист с крайнодесни убеждения Андерш Брайвик, убил 77 души през 2011 г.

В Нова Зеландия беше повдигнато още едно обвинение във връзка с нападенията. 18-годишен младеж беше обвинен от съда в град Крайстчърч за това, че е споделил видеото, разпространено от извършителя на стрелбата там.

Правителството на Нова Зеландия ще заседава днес, за да предприеме първи стъпки за промяна на законите за притежание на оръжия.

Властите в Нова Зеландия: ​Масовият убиец от Крайстчърч е действал сам

Властите в Нова Зеландия: ​Масовият убиец от Крайстчърч е действал сам

Масовият убиец от Крайстчърч в Нова Зеландия Брентът Тарант е действал сам, заключиха властите. Жертвите му се оказаха 50 след като полицията откри ощ...