НОВИНИ

Стрелецът от Питсбърг заявил пред властите, че евреите извършват геноцид

Заподозреният за стрелбата в синагогата в Питсбърг Робърт Бауърс заявил пред полицейски служители, че евреите извършват геноцид и че искал всички те да умрат. Това се посочва в огласената днес заповед за задържане на мъжа. Нападателят, на когото са повдигнати 29 федерални обвинения, както и обвинения на щатско равнище в Пенсилвания, ще се изправи за първи път пред съда утре.

bnt avatar logo
от БТА
17:00, 28.10.2018
Чете се за: 00:23 мин.
По света
стрелецът питсбърг заявил властите евреите извършват геноцид

Снощи Робърт Грегъри Бауърс уби осем мъже и три жени в синагогата "Дървото на живота" по време на религиозна служба, преди специализиран полицейски отряд да го простреля.

Представители на властите съобщиха на пресконференция, че убитите са на възраст между 54 и 97 години. Сред тях са братя и съпружеска двойка.

Преди да предприеме атаката, мъжът публикувал антисемитски послания в дясната социална мрежа Габ, съобщи британският в. "Мирър".

"ХИАС иска да вкара в САЩ нашественици, които да убиват нашия народ. Не мога да гледам отстрани как моят народ бива избиван. Гледайте, влизам", написал Бауърс. Той визирал американска еврейска организация, която оказва помощ на бежанци.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
​Пребиваването в Космоса влияе върху мозъка
​Пребиваването в Космоса влияе върху мозъка
Правителството одобри трите бюджетни закона за догодина
Правителството одобри трите бюджетни закона за догодина