НОВИНИ

Стрелецът от столичния квартал "Лозенец" с обвинение

Вече има обвиненен за стрелбата в столичния квартал "Лозенец" вчера по обед. Извършителят - Йордан Златков, е задържан за 72 часа. Той е син на криминално проявения Злати Златев - Златистия. Оръжието, с което е стрелял и улучи прозорците на жилищна сграда в близост до заведение, е законно. Разследването обаче все още не е установило кой е собственикът му. Според наши източници една от версиите е, че пистолетът е на Калоян Арсенов - син на бившия екоминистър Долорес Арсенова.

Айше Сали
от Айше Сали
19:23, 19.10.2017
Чете се за: 00:49 мин.
У нас

Ден след купона, завършил със стрелба и улучване на прозорците на апартамент, в който има и бебе, Йордан Златков получи обвинение. За хулиганство с особена дързост и цинизъм.

Ради Димов, районен прокурор: За това престъпление законът предвижда наказание: лишаване от свобода до 5 години. Спрямо Златков е взета мярка за неотклонение "задържане под стража" до 72 ч. Като предстои внасяне на делото в съда с искане за постоянна такава мярка.

Златков вече се е сблъсквал с представителите на реда. Има 3 присъди за шофиране в нетрезво състояние. Другият задържан Калоян Арсенов беше в ареста за 24 часа, разпитан е като свидетел и освободен.

Хората живеещи в района на инцидента не искат да застанат пред камерата. Щом я изключихме, обаче, започват да разказват - в началото единственият проблем бил работното време на заведението. След оплакване в общината наемателите били задължени да затварят в 22 ч. Притеснението от по-необичайната атмосфера се появило преди около месец. Основно заради скъпите коли на посетителите.

Забелязали ли са оръжие или необичайно поведение на гостите преди стрелбата и защо хората в квартала искат заведението да бъде затворено? Отговорът на тези въпроси се надявахме да получим от собственика или управителя. Опитахме се да се свържем с тях на телефона, изписан на входната врата, но никой не ни отговори.

Днес на улица "Цветна градина" в Лозенец беше тихо. И докато живеещите в сградата, където се намира заведението, се готвеха за общо събрание и колективна жалба, мястото на шумното празненство беше със заключени врати.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шумът е основният проблем за софиянци
Шумът е основният проблем за софиянци
Създателката на Со Индипендънт: Холивуд протяга ръце към независимото кино
Създателката на "Со Индипендънт": Холивуд протяга ръце към независимото кино