НОВИНИ

​Стрелецът в Далас планирал още по-голяма атака, твърди шефа на полиция​та

Стрелецът в Далас планирал още по-голяма атака, заяви днес началникът на полицията в южния американски град в щата Тексас Дейвид Браун, цитиран от световните агенции. 25-годишният Мика Джонсън уби петима и рани седем полицаи по време на мирен протест против полицейското насилие срещу чернокожи в САЩ преди да бъде ликвидиран от органите на реда в гараж, където се барикадира.

bnt avatar logo
от БТА
18:53, 10.07.2016
Чете се за: 00:33 мин.
По света
​стрелецът далас планирал голяма атака твърди шефа полиция​та

Разследващите случая открили в апартамента на Джонсън експлозиви и бележки, които загатват за големия мащаб на планираното от него нападение, каза Браун по телевизия Си Ен Ен. Стрелецът написал със собствената си кръв Ар Би (RB) по стените на гаража. Полицията се опитва да разгадае неговото послание.

Браун защити решението нападателят да бъде взривен с робот бомба в гаража. В противен случай щеше да има още пострадали полицаи, подчерта той и обясни, че Джонсън стрелял по служителите на реда и ги заплашвал.

Протестите срещу убийствата на двама чернокожи от американската полиция в последно време продължават, като на много места са съпътствани от насилие. 21 полицаи бяха ранени при сблъсъци в Сейнт Пол, щата Минесота. Арестувани бяха общо над 100 души.

Полицейската централа в Сан Антонио, Тексас, била подложена на обстрел през нощта, предаде Асошиейтед прес, като се позова на полицията. Няма пострадали. Един човек бил задържан за разпит, след като бил забелязан да бяга от района.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Големият финал на Евро 2016 между Франция и Португалия на живо по БНТ
Големият финал на Евро 2016 между Франция и Португалия на живо по БНТ
Русия разкритикува НАТО за несъществуваща заплаха от изток
Русия разкритикува НАТО за несъществуваща заплаха от изток