НОВИНИ

Стрелецът в редакцията на в. „Капитал газет“ в САЩ най-вероятно имал личен мотив

Трагедия в Съединените щати - мъж уби петима журналисти и рани други двама в редакцията на вестник "Капитал газет" в Мериленд. Минути след нападението, нападателят е арестуван. Според полицията, мотивът му е бил личен и не става дума за терористична атака.

Джанан Дурал
от Джанан Дурал
20:47, 29.06.2018
Чете се за: 00:43 мин.
По света

Първа страница на вестник "Кепитъл газет".

Броят излиза часове след кървавото нападение. Журналистите спазват думата си, че няма да се поддадат на страха и ще продължат да работят, въпреки трагедията. Посвещават броя на убитите си колеги.

;

Какво всъщност се случва в редакцията?

Рано сутринта въоръжен с автоматична пушка мъж нахлува в сградата на издателството и открива огън на посоки. Убива петима и ранява тежко други двама души. Само за минути полицията успява да го задържи. Моментът, в който проехтявали изстрелите обаче, свидетели описват като цяла вечност.

Кийт Сайфърс, свидетел: Говорех по телефона, когато този мъж нахлу в офиса. Входната врата беше на парчета. Чуваха се изстрели, викове. Той просто насочваше оръжието и стреляше. Всичко беше в кръв.
;

Нападателят е идентифициран като 38-годишния Джаред Рамос. В раницата му са намерени димни гранати и боеприпаси. В опит да затрудни полицията, предварително наранил кожата на ръцете си, за да не могат да му бъдат взети отпечатъци. Смята се, че мотивите за нападението са лични.

Рамос системно отправял заплахи към служителите на вестника. Причината - през 2012-та година губи дело за клевета срещу изданието, заради статия, в която се разказва за онлайн тормоз, който оказвал на млада жена. Авторът на злополучната статия не е сред убитите журналисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В училище в Благоевград отказват да приемат повече ромски деца в първи клас
В училище в Благоевград отказват да приемат повече ромски деца в първи клас
ВМРО подкрепят поисканата от ДПС анкетна комисия
ВМРО подкрепят поисканата от ДПС анкетна комисия