Агенцията по безопасност на храните в Благоевград започва засилени проверки на заведенията и временните търговски обекти в зимния курорт Банско във връзка с откриването на зимния сезон. Освен заведенията в курорта ще се проверяват и местата за хранене в останалите градове преди коледните и новогодишните.

Всички обекти, които предлагат изхранване на своите клиенти ще бъдат проверени от БАБХ.

С всяка изминала година търговците, които правят компромис с качеството на храните, са все по-малко. По-малко са и тези, които допускат нередности, при етикитирането на храните, които използват.

Д-р Калина Милушева, Агенция по безопасност на храните - Благоевград: Ще има и дежурни инспектори в празничните дни. Така беше и миналата седмица във връзка с Никулден, така беше и събота и неделя във връзка със студентския празник.

Следи се за документите, с които са приети произхода на храните и суровините. Следи се за срока на годност и режимите на съхранение.

Д-р Калина Милушева: Този, който решава да направи компромис с нещо, си понася последствията след това.
Сашка Десподова - готвач: Ние гарантирам с пресни продукти, защото ни доставят всеки ден доставчиците на месо със специални превози, с карти. Не правим предварителна заготовка. Правим всичко за деня. Гаранцията е голяма.